top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem
ser żółty kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa jarzynowa zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana zupa jarzynowa niezabielana
gotowany bigos z białej kapusty gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy bez dodatku cukru surówka z kapusty pekińskiej z olejem rzepakowym surówka z kapusty pekińskiej z olejem rzepakowym surówka z kapusty pekińskiej z olejem rzepakowym
 
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku herbatniki herbatniki sok warzywny sok/ herbatniki
chleb żytni  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2660 kcal 2639 kcal 2546 kcal 2271/ 2639 kcal
białko ogółem 96,95 g 92,12 g 110,13 g 89,78/ 92,12 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 394,06 g 413,00 g 376,99 g 337,14/ 413,00 g
135,44 g 146,03 g 88,68 g 91,72/ 146,06 g
tłuszcz, w tym 84,89 g 75,84 g 72,74 g 70,27/ 75,84 g
nasycone kw. tł. 40,36 g 30,02 g 29,38 g 29,34/ 30,02 g
błonnik pokarmowy 32,90 g 30,33 g 46,28 g 33,50/ 30,33 g
sól 12,47 g 13,35 g 13,63 g 14,35/ 13,35 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl