top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa rolada schabowa
jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jajko gotowane na twardo jogurt naturalny/ babka piaskowa
babka piaskowa babka piaskowa jogurt naturalny bułka pszenna, masło ekstra
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra herbata czarna- napar bez/ z cukrem
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru  
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz biały z kiełbasą i jajkiem krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany
pieczony schab w sosie jarzynowym pieczony schab w sosie jarzynowym pieczony schab w sosie jarzynowym pieczony schab w sosie jarzynowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw gotowany bukiet warzyw
kompot owocowy kompot owocowy  kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ogonówka ogonówka ogonówka ogonówka
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku serek homogenizowany waniliowy serek homogenizowany waniliowy sok warzywny sok/ serek homogenizowany waniliowy
chleb żytni  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2528 kcal 2414 kcal 2321 kcal 2055/ 2372 kcal
białko ogółem 128,77 g 109,02 g 123,36 g 104,06/ 107,97 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 346,14 g 354,86 g 328,11 g 305,56/ 354,56 g
101,09 g 104,92 g 60,22 g 83,06/ 104,92 g
tłuszcz, w tym 73,46 g 67,37 g 61,46 g 51,24/ 63,32 g
nasycone kw. tł. 52,03 g 50,84 g 43,29 g 47,14/ 54,86 g
błonnik pokarmowy 19,79 g 21,43 g 37,63 g 21,55/ 21,43 g
sól 10,73 g 12,35 g 12,27 g 12,26/ 12,17 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl