top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez/ z cukrem herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy
smażony zraz wieprzowy z cebulą gotowany zraz drobiowy w sosie jarzynowym gotowany zraz drobiowy w sosie jarzynowym gotowany zraz drobiowy w sosie jarzynowym
ziemniaki gotowane
surówka kalafiori z olejem rzepakowym ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka kalafiori z olejem rzepakowym surówka kalafiori z olejem rzepakowym gotowana marchew z kalafiorem
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
mandarynka mandarynka mandarynka gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez/ z cukrem herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
chleb żytni  
ser twarogowy
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2185 kcal 2061 kcal 2236 kcal 1700/ 1850 kcal
białko ogółem 65,17 g 66,40 g 91,69 g 67,01/ 66,83 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 343,20 g 329,20 g 330,83 g 270,26/ 311,44 g
95,61 g 93,51 g 51,02 g 34,23/ 76,24 g
tłuszcz, w tym 67,25 g 58,26 g 64,32 g 43,56/ 43,13 g
nasycone kw. tł. 21,73 g 20,93 g 23,08 g 20,01/ 19,99 g
błonnik pokarmowy 28,76 g 24,29 g 37,72 g 22,59/ 21,94 g
sól 16,29 g 11,72 g 10,21 g 7,87 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl