top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku bez cukru kawa zbożowa Inka na mleku bez/ z cukrem
ser twarogowy z jogurtem naturalnym ser twarogowy z jogurtem naturalnym ser twarogowy z jogurtem naturalnym ser twarogowy z jogurtem naturalnym
mandarynka mandarynka mandarynka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pieczarkowa  zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
smażone krokiety z mięsem wieprzowym gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany brązowy makaron z mięsem drobiowym i warzywami gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i warzywami
surówka domowa z olejem rzepakowym
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka pasta kanapkowa z jajek i tuńczyka kiełbasa szynkowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku herbatniki herbatniki sok warzywny sok/ herbatniki
chleb żytni  
kiełbasa szynkowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2825 kcal 2410 kcal 2292 kcal 1936/ 2243 kcal
białko ogółem 97,53 g 107,93 g 125,68 g 88,99/ 93,32 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 379,58 g 357,45 g 308,79 g 283,73/ 352,98 g
141,45 g 136,61 g 74,65 g 95,05/ 131,79 g
tłuszcz, w tym 107,64 g 66,23 g 65,81 g 50,49/ 56,33 g
nasycone kw. tł. 34,80 g 28,31 g 27,92 g 25,07/ 25,87 g
błonnik pokarmowy 27,55 g 23,77 g 45,73 g 24,47/ 24,60 g
sól 14,36 g 7,96 g 12,30 g 7,64/ 8,05 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl