top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku bez dodatku
cukru
kawa zbożowa Inka na mleku bez/ z cukrem
ser twarogowy, dżem truskawkowy ser twarogowy, dżem truskawkowy ser twarogowy/ ser twarogowy, dżem
kiwi kiwi ser twarogowy gotowana marchew z kalafiorem
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra kiwi bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem chleb żytni, masło ekstra herbata czarna- napar bez/ z cukrem
    herbata czarna- napar bez dodatku cukru  
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana
smażone kotlety ziemniaczane nadziewane
mięsem wieprzowym
gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i
warzywami
gotowany brązowy makaron z mięsem
drobiowym i warzywami
gotowany biały makaron z mięsem drobiowym i
warzywami
surówka żydowska z olejem rzepakowym kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
kompot owocowy      
rodzaj posiłku Kolacja 17:00- 18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny mozaika drobiowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku jogurt owocowy jogurt owocowy sok warzywny sok warzywny/ jogurt owocowy
chleb żytni
jogurt grecki
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2404 kcal 2240 kcal 2407 kcal 1905/ 2196 kcal
białko ogółem 86,62 g 98,61 g 127,47 g 92,83/ 99,86 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
351,69 g 327,58 g 312,88 g 275,83/ 334,76 g
118,26 g 125,93 g 57,90 g 74,95/ 128,71 g
tłuszcz, w tym 77,12 g 64,46 g 75,00 g 52,72/ 55,65 g
nasycone kw. tł. 37,54 g 33,32 g 36,07 g 25,02/ 27,06 g
błonnik pokarmowy 22,42 g 22,83 g 44,49 g 21,16/ 21,81 g
sól 9,99 g 7,40 g 9,53 g 6,44/ 6,75 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl