top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza jaglana gotowana na mleku kasza jaglana gotowana na mleku kasza jaglana gotowana na mleku kasza jaglana gotowana na mleku
ser żółty ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
gruszka gruszka gruszka kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa drwala zupa pomidorowa drwala zupa pomidorowa drwala zupa pomidorowa drwala
smażone krokiety z mięsem wieprzowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym gotowany filet drobiowy w sosie jarzynowym
surówka żydowska z olejem rzepakowym
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty mus owocowy mus owocowy/ biszkopty
chleb żytni  
jogurt naturalny
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2816 kcal 2479 kcal 2482 kcal 2166/ 2432 kcal
białko ogółem 102,33 g 110,78 g 122,34 g 107,18/ 112,22 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 382,94 g 359,37 g 336,72 g 287,23/ 346,53 g
122,08 g 117,21 g 78,46 g 77,86/ 107,37 g
tłuszcz, w tym 104,06 g 72,35 g 76,01 g 71,02/ 72,23 g
nasycone kw. tł. 40,12 g 32,89 g 34,60 g 32,88/ 32,86 g
błonnik pokarmowy 28,87 g 23,98 g 39,31 g 26,17/ 23,62 g
sól 16,46 g 14,22 g 12,86 g 14,26 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl