top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
Rodzaj diety Dieta ogólna Dieta lekkostrawna Dieta cukrzycowa Dieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane  płatki jęczmienne gotowane na mleku płatki jęczmienne gotowane na mleku
ser topiony kiełbasa krakowska  kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
kiwi kiwi kiwi ogórek tarty
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
smażony kotlet wieprzowy w grzankach gotowany drobiowy kotlet pożarski w sosie gotowany drobiowy kotlet pożarski w sosie gotowany drobiowy kotlet pożarski w sosie
ziemniaki gotowane
gotowana marchew oprószana ziemniaki gotowane  ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy  gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana gotowana marchew oprószana
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka polędwica sopocka
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka sok  sok/ drożdżówka
chleb żytni  
rolada z indyka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2693 kcal 2671 kcal 2535 kcal 2232/ 2544 kcal
białko ogółem 105,35 g 102,12 g 118,58 g 100,05/ 102,04 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 387,33 g 402,68 g 350,92 g 302,81/ 370,22 g
112,92 g 135,93 g 66,37 g 62,99/ 108,56 g
tłuszcz, w tym 88,14 g 79,59 g 77,61 g 74,67/ 79,07 g
nasycone kw. tł. 40,57 g 35,18 g 32,68 g 32,47/ 35,07 g
błonnik pokarmowy 35,65 g 29,82 g 40,24 g 26,39/ 26,00 g
sól 12,95 g 13,81 g 13,04 g 15,27 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl