top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
ser twarogowy, miód pszczeli ser twarogowy, miód pszczeli ser twarogowy ser twarogowy/ ser twarogowy, miód
gruszka gruszka gruszka gotowana marchew mini
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
gotowane pierogi ruskie gotowany biały makaron z serem twarogowym i masłem gotowany brązowy makaron z serem twarogowym i masłem gotowany biały makaron z serem twarogowym i masłem
kompot owocowy
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny pasta kanapkowa z jajek i wędliny mozaika drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku banan banan  banan z jogurtem naturalnym banan z jogurtem naturalnym/ banan
chleb żytni  
kiełbasa żywiecka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2618 kcal 2472 kcal 2780 kcal 2095/ 2307 kcal
białko ogółem 89,62 g 93,53 g 126,20 g 97,88/ 90,34 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 382,11 g 361,47 g 350,13 g 284,96/ 353,18 g
123,55 g 127,27 g 81,17 g 71,54/ 120,73 g
tłuszcz, w tym 87,37 g 78,22 g 100,72 g 68,42/ 65,23 g
nasycone kw. tł. 40,43 g 43,57 g 51,90 g 38,30 g/ 36,60 g
błonnik pokarmowy 26,43 g 22,58 g 42,57 g 23,53/ 23,90 g
sól 5,10 g 7,37 g 6,96 g 7,99/ 7,83 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl