top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem b/s* zupa pomidorowa z makaronem b/s* zupa pomidorowa z makaronem b/s*
gotowany filet drobiowy w sosie koperkowym gotowany filet drobiowy w sosie koperkowym gotowany filet drobiowy w sosie koperkowym gotowany filet drobiowy w sosie koperkowym
ryż biały gotowany ryż biały gotowany ryż brązowy gotowany ryż biały gotowany
surówka z marchwi surówka z marchwi surówka z marchwi surówka z marchwi
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbas krakowska kiełbasa krakowska
kiwi kiwi kiwi kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku kruche ciastka kruche ciastka mus owocowy mus owocowy/ kruche ciastka
chleb żytni
kiełbasa żywiecka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2402 kcal 2318 kcal 2304 kcal 1967/2318 kcal
białko ogółem 86,29 g 83,43 g 101,84 g 93,68/83,43 g
węglowodany ogółem, w tym
cukry
395,67 g 386,73 g 347,66 g 317,63/386,73 g
104,29 g 116,29 g 58,65 g 77,6/116,29 g
tłuszcz, w tym 58,78 g 53,80 g 61,09 g 45,76/53,80 g
nasycone kw. tł. 28,22 g 24,01 g 25,62 g 21,17/24,01 g
błonnik pokarmowy 26,62 g 22,37 g 40,94 g 23,57/22,37 g
sól 15,87 g 15,24 g 14,68 g 15,36/15,24 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl