top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
ser żółty ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
kiwi kiwi kiwi kalafior gotowany
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa grochowa zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana zupa z zielonego groszku niezabielana
smażone kotlety z jajek gotowane pulpety z ryby gotowane pulpety z ryby gotowane pulpety z ryby
korek z ogórka ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta kanapkowa z jajek i pieczarek szynka wędzona szynka wędzona szynka wędzona
mandarynka mandarynka mandarynka sok owocowy
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku        
skład posiłku sok owocowy sok owocowy sok owocowy sok warzywny
chleb żytni  
kiełbasa żywiecka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2617 kcal 2083 kcal 2247 kcal 1915/2075 kcal
białko ogółem 91,09 g 84,98 g 108,55 g 86,90/86,72 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 327,82 g 338,68 g 318,96 g 291,54/332,72 g
124,96 g 132,48 g 71,35 g 89,18/131,19 g
tłuszcz, w tym 110,43 g 49,53 g 64,56 g 50,40/49,97 g
nasycone kw. tł. 53,08 g 26,59 g 30,99 g 26,78 g
błonnik pokarmowy 24,34 g 26,10 g 41,03 g 25,45/24,80 g
sól 15,80 g 10,83 g 10,24 g 10,82 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 



 

 

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl