top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli na mleku  musli na mleku musli na mleku musli na mleku
szynka z piersi kurczaka  szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa grochowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa
gotowane gołąbki w sosie pomidorowym gotowany gołąbek otwarty bez kapusty gotowany gołąbek otwarty bez kapusty gotowany gołąbek otwarty bez kapusty
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy  kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka wędzona szynka wędzona szynka wędzona  szynka wędzona
pomidor pomidor pomidor pomidor
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku bułeczka maślana bułeczka maślana jogurt naturalny jogurt natualny/ bułeczka maślana
chleb żytni  
kiełbasa szynkowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2479 kcal 2246 kcal 2263 kcal 1979/2246 kcal
białko ogółem 103,20 g 88,69 g 108,47 g 90,22/88,69 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 391,74 g 360,01 g 331,38 g 291,53/360,01 g
99,93 g 98,11 g 54,38 g 57,42/98,11 g
tłuszcz, w tym 63,11 g 55,78 g 60,04  g 55,67/55,78 g
nasycone kw. tł. 28,70 g 28,78 g 30,10 g 29,58/28,78 g
błonnik pokarmowy 32,82 g 22,37 g 34,72 g 21,94/22,37 g
sól 13,27 g 12,27 g 11,22 g 11,91/12,27 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 



 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl