top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowa/wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku Obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana zupa z fasolki szparagowej niezabielana
gotowany gulasz wieprzowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny
kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana
surówka colesław surówka colesław surówka colesław brokuł gotowany
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez dodatku cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa sałata masłowa
chleb pszenno- żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra chleb żytni, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez dodatku cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 Podwieczorek 20:00- 22:00
skład posiłku sok owocowy sok owocowy sok owocowy sok owocowy
chleb żytni  
szynka wieprzowa

wartości odżywcze

wartość energetyczna 2446 kcal 2080 kcal 2208 kcal 1722/1822 kcal
białko ogółem 73,10 g 71,14 g 91,12 g 72,22/72,04 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 366,98 g 335,96 g 335,13 g 278,27/319,45 g
134,09 g 134,66 g 89,61 g 59,25/101,26 g
tłuszcz, w tym 83,37 g 56,53 g 60,88 g 41,92/41,49 g
nasycone kw. tł. 27,01 g 21,48 g 22,27 g 20,53/20,51 g
błonnik pokarmowy 30,92 g 26,55 g 39,98 g 26,20/25,55 g
sól 17,27 g 16,08 g 15,33 g 12,09 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 



 

 



Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl