top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku
szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenno- żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa grochowa zupa z zielonym groszkiem zupa z zielony, groszkiem zupa z zielonym groszkiem
gołąbki gotowane w sosie pomidorowym gołąbki otwarte bez kapusty gotowane w sosie pomidorowym gołąbki otwarte bez kapusty gotowane w sosie pomidorowym gołąbki otwarte bez kapusty gotowane w sosie pomidorowym
ziemniaki gotowane
kompot owocowy ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
kiwi kiwi kiwi gotowana marchew mini
pieczywo pszenno- żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku rogalik drożdżowy rogalik drożdżowy mus owocowy mus owocowy/ rogalik drożdżowy
pieczywo żytnie  
kiełbasa szynkowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2629 kcal 2293 kcal 2266 kcal 2070/2351 kcal
białko ogółem 101,41 g 86,65 g 88,55 g 83,47/87,13 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 417,60 g 360,93 g 378,68 g 331,35/378,02 g
125,36 g 110,59 g 89,96 g 84,53/106,98 g
tłuszcz, w tym 69,35 g 61,87 g 51,91 g 52,82/61,75 g
nasycone kw. tł. 30,28 g 30,37 g 27,14 g 27,56/30,38 g
błonnik pokarmowy 34,44 g 24,45 g 32,67 g 28,49/28,46 g
sól 14,21 g 12,57 g 14,76 g 12,51/12,72 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl