top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup parówki z szynki, ketchup
banan banan banan z jogurtem banan z jogurtem/ banan
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej
smażony kotlet mielony zraz gotowany w sosie koperkowym zraz gotowany w sosie koperkowym zraz gotowany w sosie koperkowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka kalafiori surówka kalafiori surówka kalafiori gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar z cukrem herbata czarna- napar bez cukru herbata czarna- napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku herbatniki herbatniki sok warzywny sok warzywny/ herbatniki
pieczywo żytnie  
ser twarogowy
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2720 kcal 2553 kcal 2449 kcal 1866/2309 kcal
białko ogółem 81,11 g 76,87 g 85,54 g 73,56/77,15 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 400,73 g 390,60 g 365,21 g 272,92/363,93 g
23,34 g 22,91 g 24,60 g 21,03/21,88 g
tłuszcz, w tym 95,17 g 82,13 g 79,56 g 59,33/66,77 g
nasycone kw. tł. 128,65 g 127,59 g 74,72 g 45,38/105,67 g
błonnik pokarmowy 29,75 g 22,55 g 34,73 g 23,38/22,27 g
sól 17,52 g 11,93 g 13,00 g 7,57/8,16 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl