top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku Śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa szynka wieprzowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa szczawiowa z jajkiem krupnik jaglany krupnik jaglany krupnik jaglany
smażone frykadele z żółtym serem gotowany biały makaron z mięsem i warzywami gotowany brązowy makaron z mięsem i warzywami gotowany biały makaron z mięsem i warzywami
ziemniaki gotowane
surówka z kapusty pekińskie sok owocowy sok owocowy sok owocowy
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku ciastka  ciastka sok warzywny sok warzywny/ ciastka
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2654 kcal 2468 kcal 2362 kcal 2018/2473 kcal
białko ogółem 91,77 g 75,72 g 91,69 g 74,15/75,48 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 365,23 g 432,60 g 396,10 g 344,86/435,22 g
125,19 g 144,59 g 98,24 g 77,29/128,10 g
tłuszcz, w tym 98,20 g 54,71 g 53,50 g 44,80/54,64 g
nasycone kw. tł. 38,33 g 26,77 g 25,64 g 23,32/26,80 g
błonnik pokarmowy 28,31 g 23,77 g 41,63 g 25,56/24,45 g
sól 14,35 g 8,98 g 11,54 g 8,97 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl