top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
pomarańcza pomarańcza pomarańcza kalafior gotowany
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
gulasz wieprzowo- warzywny gulasz drobiowo- warzywny gulasz drobiowo- warzywny gulasz drobiowo- warzywny
gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna
surówka żydowska surówka żydowska surówka żydowska gotowana marchew z kalafiorem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty mus owocowy mus owocowy/ biszkopty
pieczywo żytnie  
kiełbasa szynkowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2698 kcal 2256 kcal 2194 kcal 1697/2038 kcal
białko ogółem 85,80 g 82,84 g 82,26 g 78,09/83,91 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 422,95 g 384,17 g 370,64 g 274,97/348,95 g
106,46 g 104,46 g 86,26 g 52,75/74,13 g
tłuszcz, w tym 81,97 g 50,39 g 51,84 g 37,86/39,99 g
nasycone kw. tł. 27,36 g 20,47 g 21,43 g 19,85/19,81 g
błonnik pokarmowy 36,30 g 28,40 g 40,14 g 23,19/21,90 g
sól 17,71 g 16,52 g 19,58 g 12,58/12,50 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl