top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku kasza jaglana na mleku
kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z grochu łupanego zupa koperkowa zupa koperkowa zupa koperkowa
smażone kotlety ziemniaczane z mięsem gotowane jeżyki drobiowe z ziołami gotowane jeżyki drobiowe z ziołami gotowane jeżyki drobiowe z ziołami
surówka colesław ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy  surówka colesław surówka colesław gotowany bukiet warzyw
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i wędliny pasta z jajek i wędliny pasta z jajek i wędliny mozaika drobiowa
sałata sałata sałata sałata
pieczywo pszenno-żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku rogalik drożdżowy rogalik drożdżowy sok warzywny sok warzywny/ rogalik drożdżowy
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2666 kcal 2544 kcal 2680 kcal 2122/2408 kcal
białko ogółem 93,36 g 85,19 g 96,78 g 82,79/84,16 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 377,91 g 390,58 g 390,62 g 330,09/392,77 g
114,59 g 126,59 g 89,62 g 68,15/110,04 g
tłuszcz, w tym 94,14 g 77,64 g 89,11 g 58,86/62,54 g
nasycone kw. tł. 35,21 g 33,03 g 40,47 g 24,22/25,47 g
błonnik pokarmowy 32,20 g 23,97 g 35,65 g 25,26/24,65 g
sól 11,24 g 16,43 g 18,75 g 16,49/16,67 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl