top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
banan banan banan z jogurtem banan
pieczywo pszenne, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pieczarkowa zupa warzywna zupa warzywna zupa warzywna
gołąbki gotowane w sosie pomidorowym gołąbki otwarte w sosie pomidorowym gołąbki otwarte w sosie pomidorowym gołąbki otwarte w sosie pomidorowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
kiwi kiwi kiwi brokuł gotowany
pieczywo pszenne, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku        
skład posiłku jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny jogurt naturalny
pieczywo żytnie  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2399 kcal 2327 kcal 2444 kcal 2320 kcal
białko ogółem 88,80 g 90,05 g 99,78 g 92,90 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 365,16 g 370,72 g 384,35 g 325,51/366,69 g
125,86 g 120,67 g 76,26 g 74,84/116,88 g
tłuszcz, w tym 71,04 g 59,95 g 64,11 g 60,48 g
nasycone kw. tł. 33,24 g 32,19 g 33,89 g 32,19 g
błonnik pokarmowy 25,92 g 21,48 g 32,18 g 23,36 g
sól 13,52 g 12,22 g 14,72 g 12,23 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl