top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku
mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa owocowa z makaronem zupa owocowa z makaronem krupnik krupnik/ zupa owocowa z makaronem
smażone frykadele jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowane buraczki gotowane buraczki surówka colesław surówka colesław/ buraczki
kompot owocowy kompot owocowy  kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser żółty rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku        
skład posiłku serek homogenizowany Danio waniliowy serek homogenizowany Danio waniliowy jogurt naturalny jogurt naturalny/ serek homogenizowany Danio waniliowy
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2555 kcal 2316 kcal 2745 kcal 2211/2578 kcal
białko ogółem 90,68 g 80,99 g 100,94 g 82,94 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 372,65 g 390,94 g 443,44 g 344,33/429,74 g
135,14 g 133,75 g 104,02 g 67,91/141,42 g
tłuszcz, w tym 83,29 g 52,66 g 71,38 g 62,39/64,54 g
nasycone kw. tł. 43,74 g 29,11 g 30,79 g 26,25/27,62 g
błonnik pokarmowy 22,3 g 17,12 g 34,95 g 23,84/20,96 g
sól 9,7 g 10,66 g 20,44 g 17,41/12,57 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl