top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem
ser topiony ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
gruszka gruszka gruszka kalafior gotowany
pieczywo pszenne, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukru herbata czarna, napar bez cukru herbat czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa grochowa zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem zupa grysikowa z brokułem
smażone kotlety z jajek gotowane pulpety rybne gotowane pulpety rybne gotowane pulpety rybne
korek z ogórka ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy  gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez cukru
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i pieczarek kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
sałata sałata sałata sałata
pieczywo pszenne, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra bułka pszenna, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukru herbata czarna, napar bez cukru herbat czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku        
skład posiłku herbatniki herbatniki sok warzywny sok warzywny
pieczywo żytnie  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2940 kcal 2393 kcal 2234 kcal 1879/2033 kcal
białko ogółem 96,03 g 91,29 g 96,09 g 86,12 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 389,66 g 398,37 g 366,12 g 292,72/328,17 g
124,72 g 131,67 g 83,95 g 81,00/121,34 g
tłuszcz, w tym 117,87 g 54,95 g 51,22 g 47,09 g
nasycone kw. tł. 51,21 g 26,07 g 27,20 g 25,15 g
błonnik pokarmowy 30,64 g 27,11 g 30,80 g 28,83 g
sól 18,51 g 13,57 g 14,96 g 13,57 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl