top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa inka na mleku bez cukru kawa zbożowa Inka na mleku bez/ z cukrem
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez cukru
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa drwala zacierka zacierka zacierka
gotowane pierogi z mięsem zraz drobiowy gotowany w sosie  zraz drobiowy gotowany w sosie zraz drobiowy gotowany w sosie
surówka colesław ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka colesław surówka colesław surówka colesław
  kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasztet  szynka szynka  szynka
ogórek kwaszony pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez cukru
rodzaj posiłku        
skład posiłku serek waniliowy Danio serek waniliowy Danio sok warzywny serek waniliowy Danio
pieczywo żytnie  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2755 kcal 2353 kcal 2376 kcal 2178/2358 kcal
białko ogółem 101,00 g 91,77 g 91,99 g 91,71 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 335,50 g 367,69 g 375,74 g 324,14/370,31 g
125,2 g 120,47 g 86,85 g 56,98/103,98 g
tłuszcz, w tym 118,57 g 62,98 g 63,4 g 63,34 g
nasycone kw. tł. 39,35 g 27,98 g 26,36 g 28,03 g
błonnik pokarmowy 32,53 g 21,57 g 34,79 g 22,9 g
sól 16,36 g 11,95 g 14,35 g 11,94 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl