top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku
polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
mandarynka mandarynka mandarynka gotowana marchew mini
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy
smażony sznycel w grzankach gotowany biały makaron z mięsem i warzywami gotowany brązowy makaron z mięsem i warzywami gotowany biały makaron z mięsem i warzywami
ziemniaki gotowane
pomidor kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
kompot owocowy       
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
gruszka gruszka gruszka kalafior gotowany
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku        
skład posiłku skyr skyr skyr skyr
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2342 kcal 2086 kcal 2320 kcal 1932/2092 kcal
białko ogółem 111,91 g 93,56 g 111,19 g 98,00 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 369,46 g 347,96 g 373,84 g 305,26/346,44 g
116,39 g 91,17 g 66,12 g 48,44/90,45 g
tłuszcz, w tym 61,81 g 41,35 g 49,51 g 41,7 g
nasycone kw. tł. 29,88 g 22,44 g 24,83 g 22,46 g
błonnik pokarmowy 25,94 g 21,62 g 39,02 g 23,82 g
sól 15,73 g 13,71 g 16,47 g 13,82 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl