top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku kasza manna na mleku
kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
gruszka gruszka gruszka kalafior gotowany
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa owocowa z makaronem zupa owocowa z makaronem krupnik zupa owocowa z makaronem
pieczeń w sosie pieczarkowym filet drobiowy w sosie koperkowym filet drobiowy w sosie koperkowym filet drobiowy w sosie koperkowym
gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna
buraczki gotowane buraczki gotowane surówka colesław buraczki gotowane
kompot owocowy  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser żółty rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku herbatniki herbatniki jogurt naturalny herbatniki
pieczywo żytnie  
szynka z indyka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2874 kcal 2609 kcal 2487 kcal 2400/2539 kcal
białko ogółem 94,84 g 93,76 g 102,31 g 96,38/93,04 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 442,44 g 440,97 g 408,90 g 382,53/426,69 g
143,93 g 154,69 g 72,52 g 100,8/139,81 g
tłuszcz, w tym 86,46 g 57,31 g 56,86 g 58,42
nasycone kw. tł. 42,24 g 27,5 g 26,36 g 27,72 g
błonnik pokarmowy 25,52 g 18,19 g 32,47 g 16,32/15,67 g
sól 9,77 g 11,3 g 17,94 g 11,68 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl