top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem musli z mlekiem
jajko gotowane jajko gotowane jajko gotowane szynka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa
ryba smażona, panierowana ryba gotowana  ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z selera surówka z selera surówka z selera surówka z selera
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser twarogowy, miód ser twarogowy, miód ser twarogowy ser twarogowy
mandarynka mandarynka mandarynka gotowana marchew mini
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
pieczywo żytnie  
ogonówka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2428 kcal 2146 kcal 2215 kcal 1947/2155 kcal
białko ogółem 98,22 g 83,79 g 93,18 g 94,34/90,07 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 391,73 g 360,76 g 363,80 g 303,88/363,58 g
130,34 g 128,55 g 91,54 g 70,19/111,64 g
tłuszcz, w tym 61,09 g 48,01 g 52,09 g 47,02/45,45 g
nasycone kw. tł. 26,93 g 25,37 g 26,9 g 25,5/24,8 g
błonnik pokarmowy 41,02 g 29,16 g 40,88 g 30,49/29,04 g
sól 12,02 g 11,45 g 14,13 g 13,04/9,13 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl