top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku
polędwica, ser topiony polędwica polędwica polędwica
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pieczarkowa krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy
łazanki gotowane z mięsem i kapustą biały makaron gotowany z mięsem i warzywami brązowy makaron gotowany z mięsem i warzywami biały makaron gotowany z mięsem i warzywami
kompot owocowy
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i wędliny pasta z jajek i wędliny pasta z jajek i wędliny mozaika drobiowa
sałata sałata sałata sałata
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek Danio waniliowy serek Danio waniliowy sok warzywny serek Danio waniliowy
pieczywo żytnie  
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2792 kcal 2263 kcal 2367 kcal 1991/2151 kcal
białko ogółem 113,65 g 88,14 g 100,26 g 87,93 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 376,77 g 354,43 g 358,67 g 312,9/354,08 g
83,71 g 88,66 g 59,63 g 46,59/88,6 g
tłuszcz, w tym 97,4 g 60,65 g 66,09 g 49,01/48,58 g
nasycone kw. tł. 41,28 g 33,11 g 32,91 g 26,41 g
błonnik pokarmowy 28,08 g 19,63 g 38,53 g 20,28 g
sól 14,46 g 12,88 g 15,36 g 13,6 g
alergeny: gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl