top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
gruszka gruszka gruszka sok warzywny
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
gotowany gulasz wieprzowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo-warzywny gotowany gulasz drobiowo-warzywny gotowany gulasz drobiowo- warzywny
kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna
surówka żydowska surówka żydowska surówka żydowska marchew mini gotowana
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka szynka szynka szynka
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku biszkopty biszkopty mus owocowy  biszkopty
pieczywo żytnie  
jogurt naturalny
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2894 kcal 2258 kcal 2286 kcal 2103/2263 kcal
białko ogółem 98,83 g 85,84 g 85,07 g 85,78 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 457,53 g 380,36 g 385,54 g 341,8/382,98 g
108,35 g 116,98 g 86,13 g 58,48/100,49 g
tłuszcz, w tym 81,73 g 51,29 g 54,42 g 51,56 g
nasycone kw. tł. 28,18 g 20,95 g 23,09 g 21,00 g
błonnik pokarmowy 40,61 g 30,27 g 43,51 g 31,6 g
sól 15,81 g 17,35 g 19,16 g 17,34 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl