top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

  Dieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli na mleku musli na mleku musli na mleku musli na mleku
kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
banan banan banan z jogurtem banan
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez cukru/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa owocowa z makaronem zupa owocowa z makaronem krupnik zupa owocowa z makaronem
pieczeń w sosie pieczarkowym pulpety gotowane w sosie pulpety gotowane w sosie pulpety gotowane w sosie 
kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana
buraczki gotowane buraczki gotowane surówka colesław buraczki gotowane
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez cukru/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i tuńczyka pasta z jajek i tuńczyka pasta z jajek i tuńczyka polędwica drobiowa
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez cukru/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku pączek pączek sok warzywny pączek
pieczywo żytnie  
polędwica drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3256 kcal 2815 kcal 2763 kcal 2542/2682 kcal
białko ogółem 109,4 g 102,14 g 114,15 g 98,16/92,17 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 508,09 g 454,54 g 433,7 g 425,28/448,27 g
171,32 g 168,26 g 93,15 g 96,76/144,03 g
tłuszcz, w tym 93,55 g 71,3 g 71,93 g 57,11/63,85 g
nasycone kw. tł. 39,12 g 33,57 g 29,37 g 28,53/32,55 g
błonnik pokarmowy 34,79 g 22,22 g 37,57 g 25,77/21,88 g
sól 9,05 g 7,28 g 10,96 g 8,57/7,91 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl