top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

  Dieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku płatki owsiane na mleku
dżem, miód dżem, miód serek wiejski light serek wiejski light/ dżem, miód
pomarańcza pomarańcza pomarańcza sok owocowy
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, nara bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa koperkowa ze śmietaną zupa koperkowa bez śmietany zupa koperkowa bez śmietany zupa koperkowa bez śmietany
gołąbki gotowane w sosie pomidorowym gotowany gołąbek otwarty bez kapusty gotowany gołąbek otwarty bez kapusty gotowany gołąbek otwarty bez kapusty
ziemniaki gotowane  ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
sok warzywny sok warzywny sok warzywny sok warzywny
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
kiwi kiwi kiwi brokuł gotowany
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, nara bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2885 kcal 2492 kcal 2429 kcal 2186/2393 kcal
białko ogółem 95,69 g 80,32 g 110,45 g 101,55/81,75 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 506,18 g 445,27 g 390,71 g 323,54/418,4 g
156,2 g 173,71 g 74,86 g 70,62/150,13 g
tłuszcz, w tym 59,50 g 49,09 g 54,07 g 59,27/49,04 g
nasycone kw. tł. 30,13 g 25,98 g 28,23 g 31,02 g
błonnik pokarmowy 38,5 g 24,01 g 34,83 g 21,93 g
sól 11,82 g 10,92 g 13,58 g 10,91 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl