top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku kawa zbożowa Inka na mleku bez cukru kawa zbożowa Inka na mleku bez/z cukrem
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
pomarańcza pomarańcza pomarańcza sok warzywny
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony barszcz czerwony barszcz czerwony
gotowane pierogi z mięsem i kapustą gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe
surówka żydowska ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka żydowska surówka żydowska surówka żydowska
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
kiełbasa szynkowa
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2691 kcal 2257 kcal 2365 kcal 1986/2076 kcal
białko ogółem 102,59 g 91,15 g 96,73 g 92,77 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 408,65 g 362,39 g 378,88 g 287,06/333,23 g
131,81 g 133,34 g 91,2 g 81,81/128,81 g
tłuszcz, w tym 78,28 g 55,94 g 59,98 g 46,75 g
nasycone kw. tł. 31,35 g 25,73 g 26,68 g 25,32 g
błonnik pokarmowy 38,58 g 28,28 g 40,00 g 21,23 g
sól 10,92 g 12,24 g 14,72 g 8,16 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl