top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka
papryka sałata sałata sałata
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
gotowany gulasz wieprzowo- warzywny gotowany gulasz drobiowo-warzywny gotowany gulasz drobiowo-warzywny gotowany gulasz drobiowo-warzywny
kasza jęczmienna  kasza jęczmienna kasza jęczmienna kasza jęczmienna
surówka colesław surówka colesław surówka colesław gotowana marchew z kalafiorem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
pieczywo żytnie  
szynka  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2586 kcal 2087 kcal 2389 kcal 1955/2121 kcal
białko ogółem 101,15 g 99,29 g 108,98 g 101,95 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 390,24 g 316,84 g 370,60 g 296,99/339,18 g
103,77 g 87,1 g 60,83 g 31,03/73,38 g
tłuszcz, w tym 74,75 g 52,65 g 60,11 g 45,46 g
nasycone kw. tł. 29,51 g 23,96 g 25,33 g 23,52 g
błonnik pokarmowy 32.86 g 21,00 g 34,25 g 26,25 g
sól 13,83 g 15.65 g 18,19 g 13,63 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl