top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kasza gryczana na mleku kasza gryczana na mleku kasza gryczana na mleku kasza gryczana na mleku
ser twarogowy, dżem ser twarogowy, dżem ser twarogowy ser twarogowy/ ser twarogowy, dżem
pomarańcza pomarańcza pomarańcza jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa chłopska zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej
makaron z serem twarogowym i masłem makaron z serem twarogowym i masłem brązowy makaron z serem twarogowym i masłem makaron z serem twarogowym i masłem
sok warzywny sok warzywny sok warzywny
kompot owocowy kompot owocowy sok warzywny kompot owocowy bez/ z cukrem
    kompot owocowy bez cukru  
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku sałatka jarzynowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
szynka drobiowa pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek waniliowy Danio serek waniliowy Danio mus owocowy serek waniliowy Danio
pieczywo żytnie  
ser żółty
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3186 kcal 2418 kcal 2470 kcal 2437 kcal
białko ogółem 124,86 g 103,4 g 111,32 g 106,26/102,49 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 481,18 g 361,65 g 345,37 g 308,55/367,89 g
131,67 g 126,43 g 71,07 g 53,51/113,38 g
tłuszcz, w tym 90,89 g 66,66 g 77,4 g 68,24/66,97 g
nasycone kw. tł. 46,28 g 38,54 g 43,34 g 38,16 g
błonnik pokarmowy 34,94 g 16,54 g 35,06 g 18,02/ 17,77 g
sól 8,81 g 8,1 g 10,34 g 8,11 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl