top spzoz

Jadłospis - czwartek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku
mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa owocowa z makaronem zupa owocowa z makaronem zupa warzywna zupa owocowa z makaronem
pieczeń w sosie pieczarkowym gotowane paluszki drobiowe w sosie gotowane paluszki drobiowe w sosie gotowane paluszki drobiowe w sosie
gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna gotowana kasza jęczmienna
buraczki gotowane buraczki gotowane surówka z kapusty buraczki gotowane
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasztet ogonówka ogonówka ogonówka
rzodkiewki kiwi kiwi gotowana marchew mini
pieczeń gotowana w sosie pieczarkowym pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku banan banan banan z jogurtem naturalnym banan
szynka
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3036 kcal 2248 kcal 2091 kcal 2251 kcal
białko ogółem 104, 63 g 83,97 g 93,4 g 84,87 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 460,88 g 383,00 g 397,28 g 343,79/384,97 g
141,42 g 143,55 g 99,08 g 101,92/143,93 g
tłuszcz, w tym 91,42 g 47,3 g 52,26 g 47,25 g
nasycone kw. tł. 37,35 g 26,01 g 28,1 g 26,01 g
błonnik pokarmowy 35,11 g 17,99 g 28,69 g 21,97 g
sól 8,78 g 11,59 g 14,43 g 11,75 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl