top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki kukurydziane na mleku płatki kukurydziane na mleku płatki kukurydziane na mleku płatki kukurydziane na mleku
miód, dżem miód, dżem serek wiejski light serek wiejski light/ miód, dżem
mandarynka mandarynka mandarynka sok owocowy
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
smażone kotlety ziemniaczane z mięsem gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe
surówka la paloma gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki
kompot owocowy  surówka la paloma surówka la paloma gotowana marchew z kalafiorem
  kompot owocowy  kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar z cukrem herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna, napar bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku ciastka ciastka sok warzywny ciastka
pieczywo żytnie  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3308 kcal 2880 kcal 2631 kcal 2535/2784 kcal
białko ogółem 97,41 g 86,19 g 115,66 g 110,65/86,07 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 550,93 g 494,48 g 414,54 g 398,42/491,84 g
182,64 g 187,09 g 103,64 g 86,75/166,26 g
tłuszcz, w tym 85,92 g 68,27 g 64,18 g 60,33/58,06 g
nasycone kw. tł. 35,26 g 21,1 g 21,05 g 14,78 g
błonnik pokarmowy 37,92 g 25,32 g 36,7 g 20,16 g
sól 10,98 g 14,46 g 17,01 g 10,45 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl