top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku musli na mleku musli na mleku musli na mleku musli na mleku
jajko gotowane jajko gotowane jajko gotowane kiełbasa szynkowa
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie,  masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa zupa kalafiorowo- brokułowa
smażona ryba panierowana ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
sałata z olejem sałata z olejem sałata z olejem sałata z olejem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser twarogowy, miód ser twarogowy, miód ser twarogowy ser twarogowy/ ser twarogowy, miód
banan banan banan z jogurtem banan
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie,  masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna, napar bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek waniliowy Danio serek waniliowy Danio sok warzywny serek waniliowy Danio 
pieczywo żytnie  
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2755 kcal 2258 kcal 2246 kcal 2101/2216 kcal
białko ogółem 116,65 g 89,68 g 97,36 g 102,66/97,02 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 438,75 g 350,16 g 336,81 g 294,43/329,25 g
116,01 g 114,71 g 78,9 g 75,84/117,71 g
tłuszcz, w tym 66,14 g 60,94 g 63,47 g 62,27 g
nasycone kw. tł. 22,89 g 28,76 g 28,88 g 29,07 g
błonnik pokarmowy 36,13 g 18,24 g 30,44 g 19,25/ 16,18 g
sól 7,47 g 7,34 g 10,06 g 8,61 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl