top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem płatki kukurydziane z mlekiem
szynka z piersi kurczaka, ser topiony szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa jarzynowa zupa jarzynowa bez śmietany zupa jarzynowa bez śmietany zupa jarzynowa bez śmietany
gotowany bigos z białej kapusty gotowane gołąbki otwarte gotowane gołąbki otwarte gotowane gołąbki otwarte
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gruszka gruszka gruszka jabłko gotowane
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez cukru
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku wędlina tyrolska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
sałata sałata sałata sałata
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt owocowy jogurt owocowy mus owocowy jogurt owocowy
pieczywo żytnie  
szynka drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2744 kcal 2273 kcal 2310 kcal 2081/2191 kcal
białko ogółem 109,01 g 97,97 g 100,51 g 98,01 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 430,66 g 369,09 g 380,16 g 320,45/349,13 g
118,45 g 110,27 g 65,13 g 68,42/97,93 g
tłuszcz, w tym 71,82 g 51,24 g 51,42 g 51,67 g
nasycone kw. tł. 32,97 g 27,98 g 27,12 g 27,97 g
błonnik pokarmowy 39,71 g 23,71 g 35,7 g 23,56 g
sól 13,5 g 10,32 g 12,91 g 10,35 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl