top spzoz

Jadłospis - poniedziałek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku
ser żółty ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
śliwki śliwki śliwki brokuł gotowany
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa ogórkowa pomidorowa drwala pomidorowa drwala pomidorowa drwala
gotowane pierogi wiejskie gotowany makaron z twarogiem gotowany makaron brązowy z twarogiem gotowany makaron z twarogiem
sok warzywny mus owocowy mus owocowy mus owocowy
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i pieczarek polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
papryka jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku sok warzywny sok warzywny sok warzywny sok warzywny
pieczywo żytnie  
ser żółty
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2977 kcal 2423 kcal 2635 kcal 2378 kcal
białko ogółem 100,94 g 104,97 g 117,1 g 106,81 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 427,65 g 339,87 g 362,60 g 291,21/328,33 g
110,83 g 128,42 g 91,12 g 57,42/99,89 g
tłuszcz, w tym 101,03 g 76,69 g 90,65 g 77,06 g
nasycone kw. tł. 56,79 g 38,55 g 45,63 g 38,63 g
błonnik pokarmowy 32,95 g 20,49 g 37,89 g 23,22 g
sól 13,72 g 8,46 g 10,8 g 8,44 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl