top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki, ketchup parówki, ketchup parówki, ketchup parówki, ketchup
sok owocowy sok owocowy sok owocowy sok owocowy
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy krupnik ryżowy
gotowany schab w sosie ziołowym makaron z mięsem i warzywami brązowy makaron z mięsem i warzywami makaron z mięsem i warzywami
gotowany bukiet warzyw kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
kompot owocowy      
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
mandarynka mandarynka sok warzywny sok warzywny
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku banan banan banan banan
jogurt naturalny
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2744 kcal 2215 kcal 2703 kcal 2089/2199 kcal
białko ogółem 93,97 g 62,16 g 85,94 g 64,71 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 454,09 g 371,79 g 453,4 g 334,38/363,06 g
133,02 g 135,44 g 105,25 g 93,51/123,08 g
tłuszcz, w tym 70,27 g 61,94 g 72,04 g 63,16 g
nasycone kw. tł. 32,77 g 30,11 g 33,75 g 30,38 g
błonnik pokarmowy 38,36 g 25,84 g 48,7 g 26,66 g
sól 12,63 g 12,25 g 18,89 g 12,25 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl