top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka szynka  szynka szynka
gruszka gruszka ogórek kiszony ogórek kiszony 
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbat czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa koperkowa zupa koperkowa zupa koperkowa zupa koperkowa
gotowany zraz z cebulą gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami gotowane paluszki drobiowe z ziołami
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane 
surówka brocolino surówka brocolino surówka brocolino gotowana marchew z kalafiorem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbat czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek light serek light serek light serek light
szynka drobiowa
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2679 kcal 1969 kcal 2043 kcal 1590/1750 kcal
białko ogółem 110,59 kcal 94,31 g 100,43 g 94,17 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 386,57 g 300,00 g 306,01 g 224,71/265,89 g
98,84 g 96,16 g 47,13 g 25,78/67,79 g
tłuszcz, w tym 81,98 g 48,56 g 52,82 g 38,53 g
nasycone kw. tł. 30,28 g 21,9 g 23,01 g 21,19 g
błonnik pokarmowy 33,23 g 20,24 g 30,4 g 14,24 g
sól 18,6 g 17,68 g 20,14 g 15,10 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl