top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienna na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku
ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem
mandarynka mandarynka mandarynka sok owocowy
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
smażona ryba panierowana ryba gotowana ryba gotowana ryba gotowana
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z selera surówka z selera surówka z selera surówka z selera
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku sałatka jarzynowa rolada z indyka rolada z indyka rolada z indyka
jajko gotowane jabłko jabłko  jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku  kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00   kolacja 17:00-18:00  kolacja 17:00-18:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
polędwica drobiowa
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2860 kcal 2101 kcal 2349 kcal 2161 kcal
białko ogółem 129,47 kcal 103,98 g 115,62 g 103,76 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 430,51 g 326,79 g 367,35 g 301,51/342,68 g
119,78 g 129,51 g 90,74 g  83,89/125 g
tłuszcz, w tym 77,41 g 49,25 g 55,71 g 49,69 g
nasycone kw. tł. 31,2 g 26,76 g 27,63 g 26,8 g
błonnik pokarmowy 46,29 g 28,39 g 41,64 g 28,58 g
sól 12,43 g 8,68 g 10,99 g 8,68 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl