top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kakao na mleku kakao na mleku kakao na mleku bez cukru kakao na mleku bez/z cukrem
ser twarogowy, miód ser twarogowy, miód ser twarogowy ser twarogowy/ser twarogowy, miód
jabłko jabłko jabłko jabłko gotowane
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku barszcz czerwony barszcz czerwony bez śmietany barszcz czerwony bez śmietany barszcz czerwony bez śmietany
gotowane pyzy z mięsem gotowane jeżyku drobiowe gotowane jeżyki drobiowe gotowane jeżyki drobiowe
surówka żydowska ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka żydowska surówka żydowska marchew mini gotowana
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/ z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasztet polędwica drobiowa polędwica drobiowa polędwica drobiowa
ogórek kiszony pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/ z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku skyr skyr skyr skyr
pieczywo żytnie, masło ekstra
kiełbasa krakowska
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3142 kcal 2311 kcal 2395 kcal 2112/2346 kcal
białko ogółem 118,34 g 108,00 g 116,00 g 110,7/108,68 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 410,87 g 362,14 g 374,7 g 311,34/370,21 g
115,29 g 121,15 g 94,64 g 89,78/125,14 g
tłuszcz, w tym 118,88 g 54,12 g 56,76 g 54 g
nasycone kw. tł. 45,44 g 25,75 g 26,15 g 25,14 g
błonnik pokarmowy 36,05 g 23,7 g 38,25 g 27,18 g
sól 9,76 g 12,25 g 14,94 g 12,26 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl