top spzoz

Jadłospis - środa

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku ryż na mleku
miód, dżem miód, dżem serek light serek light/ miód,dżem
gruszka gruszka gruszka gruszka
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku  zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
smażone kotlety ziemniaczane z mięsem gotowane jeżyki gotowane jeżyki gotowane jeżyki
surówka la paloma ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy surówka la paloma surówka la paloma surówka la paloma
  kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem ser twarogowy z jogurtem
śliwki śliwki pieczywo żytnie, masło ekstra gotowane jabłko
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra śliwki pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku sok owocowy sok owocowy jogurt grecki sok owocowy
pieczywo żytnie  
szynka
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3018 kcal 2574 kcal 2636 kcal 2574 kcal
białko ogółem 91,68 g 82,68 g 127,6 g 82,68 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 505,02 g 454,63 g 418,04 g 454,63 g
177,44 g 179,12 g 97,85 g 179,12 g
tłuszcz, w tym 72.57 g 50,16 g 57,86 g 50,16 g
nasycone kw. tł. 31,21 g 25,6 g 29,69 g 25,6 g
błonnik pokarmowy 34,68 g 24,03 g 35,11 g 24,03 g
sól 10,78 g 14,59 g 17,24 g 14,59 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl