top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki, ketchup parówki, ketchup parówki, ketchup parówki, ketchup
jabłko jabłko jabłko jabłko
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku  krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej
smażony kotlet schabowy gotowany filet drobiowy w sosie gotowany filet drobiowy w sosie gotowany filet drobiowy w sosie
gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki
gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini gotowana marchew mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez cukru
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
banan banan banan banan
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku sok owocowy sok owocowy sok owocowy sok owocowy
szynka drobiowa
pieczywo żytnie  
właściwości odżywcze
wartość energetyczna 2840 kcal 2313 kcal 2445 kcal 2313 kcal
białko ogółem 91,16 g 81,67 g 88,8 g 81,67 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 453,17 g 372,89 g 394,87 g 372,89 g
148,76 g 130,64 g 93,49 g 130,64 g
tłuszcz, w tym 81,57 g 62,45 g 66,04 g 62,45 g
nasycone kw. tł. 33,44 g 30,77 g 31,97 g 30,77 g
błonnik pokarmowy 35,39 g 22,64 g 34,36 g 22,64 g
sól 13,2 g 7,85 g 10,27 g 7,85 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl