top spzoz

Jadłospis - sobota

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku ogonówka mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
gruszka gruszka gruszka gruszka
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku  zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej zupa z fasolki szparagowej
gotowany zraz z cebulą gotowane pulpety w sosie ziołowym gotowane pulpety w sosie ziołowym gotowane pulpety w sosie ziołowym
surówka brocolino surówka brocolino surówka brocolino gotowana marchew z kalafiorem
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy z/bez cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki jogurt grecki
pieczywo żytnie 
kiełbasa krakowska
właściwości odżywcze
wartość energetyczna 2697 kcal 2077 kcal 2274 kcal 1925 kcal
białko ogółem 102,05 g 87,41 g 96,57 g 87,55 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 387,32 g 318,45 g 339,93 g 301,06 g
98,16 g 92,53 g 58,38 g 79,28 g
tłuszcz, w tym 88,08 g 56,16 g 66,3 g 45,92 g
nasycone kw. tł. 32,87 g 24,43 g 27,78 g 23,75 g
błonnik pokarmowy 33,51 g 21,09 g 32,81 g 16,56 g
sól 18,18 g 13,6 g 16,19 g 9,62 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl