top spzoz

Jadłospis - poniedzialek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku kakao na mleku kakao na mleku kakao na mleku bez cukru kakao na mleku
ser topiony szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka szynka z piersi kurczaka
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna nez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku kapuśniak z białej kapusty zupa jarzynowa zupa jarzynowa zupa jarzynowa
gotowane pierogi leniwe z masłem gotowane pierogi leniwe z masłem gotowane pierogi leniwe z masłem gotowane pierogi leniwe z masłem
kiwi kiwi kiwi kiwi
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z twarogu i jajek pasta z twarogu i jajek pasta z twarogu i jajek ser twarogowy
sałata sałata sałata sałata
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka mus owocowy drożdżówka
pieczywo żytnie  
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2707 kcal 2504 kcal 2230 kcal 2402 kcal
białko ogółem 96,17 g 101,98 g 90,48 g 100,32 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 390,90 g 386,98 g 353,82 g 368,80 g
112,23 g 128,12 g 76,23 g 115,07 g
tłuszcz, w tym 88,04 g 65,78 g 57,14 g 63,15 g
nasycone kw. tł. 42,56 g 36,78 g 30,94 g 36,63 g
błonnik pokarmowy 27,37 g 20,27 g 29,69 g 19,74 g
sól 8,77 g 4,66 g 7,08 g 8,82 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl