top spzoz

Jadłospis - piątek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku płatki jęczmienne na mleku
ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy ser twarogowy
śliwki śliwki śliwki śliwki
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa fasolowa zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku zupa z zielonego groszku
gotowane pierogi ruskie z tłuszczem gotowany makaron z serem gotowany makaron brązowy z serem gotowany makaron z serem
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy bez/z cukrem
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasta z jajek i tuńczyka pasta z jajek i tuńczyka pasta z jajek i tuńczyka polędwica 
jabłko jabłko jabłko jabłko
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna bez/z cukrem
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku pączek pączek sok warzywny sok warzywny/pączek
pieczywo żytnie  
kiełbasa szynkowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3036 kcal 2430 kcal 2352 kcal 2430 kcal
białko ogółem 106,19 g 96,16 g 100,4 g 96,16 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 454,35 g 346,89 g 338,58 g 346,89 g
103,73 g 130,22 g 83,61 g 130,22 g
tłuszcz, w tym 94,33 g 78,7 g 73,55 g 78,7 g
nasycone kw. tł. 40,28 g 44,03 g 40,85 g 44,03 g
błonnik pokarmowy 34,79 g 20,71 g 32,43 g 20,71 g
sól 4,96 g 7,52 g 9,73 g 7,52 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl