top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki, ketchup parówki, ketchup parówki, ketchup parówki, ketchup
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku  krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej krupnik z kaszy jaglanej
smażony kotlet schabowy schab gotowany w sosie jarzynowym schab gotowany w sosie jarzynowym schab gotowany w sosie jarzynowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
gotowana marchewka mini gotowana marchewka mini gotowana marchewka mini gotowana marchewka mini
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa kiełbasa szynkowa
pomidor pomidor pomidor pomidor
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku mus owocowy mus owocowy mus owocowy mus owocowy
ser żółty
pieczywo żytnie 
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2366 kcal 2214 kcal 2446 kcal 2214 kcal
białko ogółem 82,41 g 82,21 g 93,64 g 82,21 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 355,89 g 342,75 g 364,38 g 342,75 g
82,47 g 104,42 g 67,32 g 104,42 g
tłuszcz, w tym 76 g 64,65 g 77,64 g 64,65 g
nasycone kw. tł. 32,8 g 32,1 g 39,28 g 32,1 g
błonnik pokarmowy 29,79 g 22,63 g 34,35 g 22,63 g
sól 13,82 g 7,6 g 10,29 g 7,6 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

 

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl