top spzoz

Jadłospis - wtorek

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku płatki jęczmienne na mleku kawa zbożowa na mleku kawa zbożowa na mleku bez cukru kawa zbożowa na mleku
dżem owocowy, miód pszczeli dżem owocowy, miód pszczeli serek light serek light
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra śliwki śliwki
śliwki śliwki pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna z/bez cukru
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa owocowa z makaronem zupa owocowa z makaronem krupnik ryżowy zupa owocowa z makaronem
smażone frykadele gotowane jeżyki drobiowe w sosie gotowane jeżyki drobiowe w sosie gotowane jeżyki drobiowe w sosie
gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki
gotowane buraczki gotowane buraczki surówka colesław gotowane buraczki
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku pasztet kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska kiełbasa krakowska
rzodkiewki rzodkiewki rzodkiewki rzodkiewki
pieczywo pszenne, żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna z/bez cukru
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku serek Danio waniliowy serek Danio waniliowy mus owocowy serek Danio waniliowy
pieczywo żytnie  
mozaika drobiowa
wartości odżywcze
wartość energetyczna 3140 kcal 2495 kcal 2518 kcal 2489 kcal
białko ogółem 88,51 g 75,4 g 99,11 g 100,82 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 494,8 g 425,97 g 398,57 g 393,62 g
166,81 g 152,61 g 63,31 g 130,07 g
tłuszcz, w tym 94,62 g 58,81 g 65,65 g 61,16 g
nasycone kw. tł. 38,7 g 31,06 g 27,68 g 32,14 g
błonnik pokarmowy 34,75 g 16,27 g 34,99 g 18,19 g
sól 8,08 g 9,77 g 15,26 g 9,76 g

alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl