top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku szynka szynka szynka szynka
banan banan banan banan
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna Herbata czarna bez cukru Herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku krupnik z kaszy jęczmiennej krupnik z kaszy jęczmiennej krupnik z kaszy jęczmiennej krupnik z kaszy jęczmiennej
smażony kotlet mielony gotowany zraz drobiowy w sosie gotowany zraz drobiowy w sosie gotowany zraz drobiowy w sosie
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
surówka z marchwi surówka z marchwi surówka z marchwi surówka z marchwi
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
sałata sałata sałata sałata
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna Herbata czarna bez cukru Herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku sok sok serek light sok 
kiełbasa szynkowa 
pieczywo żytnie  
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2386 kcal 2064 kcal 2305 kcal 2064 kcal
białko ogółem 83,82 g 74,71 g 94,54 g 74,71 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 397,57 g 368,95 g 376,93 g 368,95 g
130,86 g 127,75 g 72,2 g 127,75 g
tłuszcz, w tym 58,66 g 38,48 g 54,62 g 38,48 g
nasycone kw. tł. 25,03 g 19,68 g 29,11 g 19,68 g
błonnik pokarmowy 30,90 g 22,72 g 34,44 g 22,72 g
sól 18,97 g 13,60 g 16,16 g 13,60 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl