top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki parówki z szynki parówki z szynki parówki z szynki
banan banan koktajl bananowy banan
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem zupa pomidorowa z makaronem
zraz z cebulą jeżyki jeżyki jeżyki
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
sałata z olejem sałata z olejem sałata z olejem sałata z olejem
kompot owocowy kompot owocowy kompot owocowy bez cukru kompot owocowy
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa szynka drobiowa
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
pomidor pomidor pomidor pomidor
herbata czarna herbata czarna herbata czarna bez cukru herbata czarna
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku drożdżówka drożdżówka jabłko drożdżówka
pieczywo żytnie  
serek light
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2684 kcal 2363 kcal 2511 kcal 2434 kcal
białko ogółem 84,45 g 79,68 g 90,56 g 79,22 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 390,17 g 358,05 g 361,91 g 377,14 g
114,91 g 111,15 g 72,17 g 108,35 g
tłuszcz, w tym 93,68 g 73,46 g 84,99 g 73,87 g
nasycone kw. tł. 28,97 g 23,56 g 30,75 g 23,61 g
błonnik pokarmowy 25,85 g 17,87 g 30,21 g 20,75 g
sól 12,85 g 11,57 g 13,5 g 11,55 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl