top spzoz

Jadłospis - niedziela

Jadłospis do pobrania: plik .pdf

Rodzaj dietyDieta ogólnaDieta lekkostrawnaDieta cukrzycowaDieta wrzodowo-wątrobowa
rodzaj posiłku śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00 śniadanie 7:30-8:00
skład posiłku parówki z szynki parówki z szynki parówki z szynki parówki z szynki
mandarynka mandarynka mandarynka mandarynka
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00 obiad 12:00-13:00
skład posiłku  zacierka zacierka zacierka zacierka
gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym gotowany schab w sosie ziołowym
ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane ziemniaki gotowane
bukiet warzyw  bukiet warzyw  bukiet warzyw  bukiet warzyw 
kompot kompot kompot bez cukru kompot
rodzaj posiłku kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00 kolacja 17:00-18:00
skład posiłku mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa mozaika drobiowa
sałata sałata sałata sałata
pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra pieczywo żytnie, masło ekstra pieczywo pszenne, masło ekstra
herbata herbata herbata bez cukru herbata
rodzaj posiłku podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00 podwieczorek 20:00-22:00
skład posiłku ciastka kruche ciastka kruche jabłko jabłko gotowane
pieczywo żytnie
serek light
wartości odżywcze
wartość energetyczna 2470 kcal 2469 kcal 2195 kcal 2108 kcal
białko ogółem 78,07 kcal 78,05 kcal 81,05 kcal 73,12 g
węglowodany ogółem, w tym cukry 372,75 g 372,52 g 303,84 g 319,72 g
107,87 g 107,82 50,81 g 86,17 g
tłuszcz, w tym 77,96 g 77,96 g 78,03 g 64,57 g
nasycone kw. tł. 24,91 g 24,91 g 28,56 g 20,32 g
błonnik pokarmowy 21,05 g 21,01 g 27,57 g 23,79 g
sól 7,38 g 6,78 g 7,58 g 6,78 g
alergeny:
gluten, jaja i produkty pochodne,  ryby i produkty pochodne, mleko i produkty  pochodne, seler i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, gorczyca i pochodne, sezam

Jadłospis zapewnia wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia, zgodnie z § 8 ust. 1 pkt 1. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 września 2023 (Dz.U. z 2023 poz. 2021)

 

Samodzielny Publiczny
 Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku

NIP: 712 24 83 842

Regon: 431010878

ul. B.Leśmiana 4, 21-040 Świdnik

ESP: /spzozswidnik/SkrytkaESP

Zapraszamy do kontaktu

Numery telefonów do poszczególnych jednostek
organizacyjnych oraz formularz kontaktowy dostępne są w zakładce Kontakt

© 2020 Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Świdniku | Projekt i wykonanie : Cedrowa.pl